28. maaliskuuta 2011

Facebookin julkaisema uusi "Facebook-kysymykset" -työkalu auttaa myös yrityksiä

Uusi ”Facebook-kysymykset” -ominaisuus on juuri julkaistu kaikille käyttäjille*. Se antaa Facebook-profiilin omistajille mahdollisuuden kysyä ystäviltään esimerkiksi ravintola- tai elokuvasuosituksia nopeasti ja tehokkaasti ilman erillisten sovellusten asentamista. Ominaisuus on varsin tervetullut lisä Facebookin työkalupakkiin, sillä ystävältä saatu suositus on ylivoimaisesti tehokkain.
Se myös tarjoaa oivan mahdollisuuden yrityksille tehdä erilaisia crowdsourcing-toimenpiteitä tai esimerkiksi pientä markkinatutkimusta. Ominaisuuden avulla on mahdollisuus saada välitöntä palautetta esimerkiksi jonkun elintarvikkeen uudesta mausta tai uuden palvelun toimivuudesta.Se mihin kaikkeen uutta ominaisuutta tullaan käyttämään on vielä jossain määrin käyttäjien ja organisaatioiden omissa käsissä. Kysymyshän on loppupeleissä kuitenkin annetun ominaisuuden soveltamisesta kunkin henkilön tai organisaation eri tarpeisiin.

Itse idea Facebook -kyselyihin ei ole suinkaan uusi, vaan kolmansien osapuolien kehittämiä kysely- ja gallupsovelluksia on käytetty suurin piirtein koko Facebookin historian ajan. Tämän uuden Facebook-ominaisuuden ansiosta käyttäjien ei enää tarvitse antaa omia henkilökohtaisia tietojaan kolmansien osapuolten käyttöön, mikä on ollut suurin syy kyselysovellusten heikkoon menestykseen Facebookissa. Tämä on mielestäni myös ominaisuuden suurin hyöty niin yksityisille käyttäjille kuin yrityksille.

*Loppuun mainittakoon, että vaikka ”Facebook-kysymykset” on jo julkaistu maailmanlaajuisesti, ei se aluksi näy kaikkien käyttäjien profiileissa. Facebookin tavan mukaisesti uudet ominaisuudet lanseerataan vaiheittain ja kyseinen ominaisuus ei toimi allekirjoittaneella ainakaan vielä.

Tässä ohje ”Facebook-kysymykset” ominaisuuden käyttöön:

Facebook-kysymykset
View more presentations from ZipipopMikko Nisula
Social Media Planner
Zipipop

Ei kommentteja: