26. tammikuuta 2012

Suomalaiset LinkedInissä

Suomalaiset yritykset ovat jo hetken mainostaneet Linkedinissä. Mainokset ovat olleet lähinnä kohdennettuina uusille potentiaalisille työntekijöille, jonne kyseinen palvelu tarjoaakin useamman erilaisen mainosvaihtoehdon. Mainoksia voi kohdentaa mm. sijainnin, sukupuolen, työpaikan tai vaikka koulun mukaan.

Kuinka monta suomalaista kyseisessä verkostossa sitten on? LinkedInin tietojen mukaan arviolta noin 348 000 henkilöä. Koska kaikki eivät ole omaa ikäänsä kyseisessä palvelussa kertoneet, on vaikea tehdä luotettavaa arviota siitä, minkä ikäisiä käyttäjiä kyseisessä palvelussa on. Kuvassa näkyvä ikäjakauma perustuu 155 000 suomalaisen käyttäjän tietoihin. Ikätiedon ovat antaneet tällä hetkellä ainoastaan sen verran käyttäjiä. Tämän pohjalta näyttäisi siltä, että LinkedIn on suosituin etenkin 25-54 -vuotiaiden joukossa.
Suomalaisia naisia on kyseisessä palvelussa 105 000 ja miehiä 99 000. Loput käyttäjistä eivät ole antaneet palveluun tietoa omasta sukupuolestaan.

Ja muistutuksena se, että Zipipopia voit seurata myös LinkedInissä.

19. tammikuuta 2012

Zipipop Foorumi - Yhdessä parempi kuin yksin

Ihmiset ovat usein kovin kiinnostuneita toinen toistensa tekemisistä. Niin myös yritykset muiden alalla toimijoiden toimista. Jotta organisaatiot saisivat enemmän mahdollisuuksia toimia yhteistyössä ja jakaa kokemuksiaan, ei vain meidän vaan myös muiden oman alan toimijoiden kanssa, saimme idean toteuttaa Zipipop Foorumin.

Mikä on Zipipop Foorumi?
Seminaari, jossa asiakkaamme pääsevät tapaamaan toinen toisiaan ja jakamaan positiivisia sekä negatiivisia kokemuksiaan sosiaalisesta mediasta. Asiakkaamme ovat pääroolissa, kun me taas vastaamme ainoastaan järjestäjän roolista ja moderoinnista.


Kuva: Ravintola Töölönranta

Ensimmäisen Zipipop Foorumin toteutimme julkishallinnon asiakkaillemme joulukuussa 2011. Saimme tästä paljon positiivista palautetta. Erityiskiitosta annettiin käytännön kokemusten jakamisesta, avoimesta ja inspiroivasta ilmapiiristä sekä tilaisuuden vapaamuotoisuudesta. Moni seminaariin osallistunut asiakkaamme oli sitä mieltä, että vastaavanlainen tilaisuus tulisi ehdottomasti järjestää uudestaan. Alamme siis pikku hiljaa suunnittelemaan seminaaria vuodelle 2012.

Iso kiitos vielä kaikille osallistuneille!

t. Kirsikka / Zipipopin harjoittelija