29. helmikuuta 2012

Älä ota käyttöön yrityksellesi uutta Pages-ulkoasua, ennen kuin olet lukenut tämän!

Moni yritys on jo ehkä ehtinyt juhlia sitä, että vihdoinkin se kauan odotettu yrityksen Facebook-sivu saa uuden ulkoasun. Tämä muutos tapahtui siis tänään hetki sitten Facebook-sivujen osalta, mutta Facebook-käyttäjille se on tapahtunut jo hetken aikaa sitten.
Aikaa siihen, että kaikki profiilit muuttuvat on 30.3.2012 saakka.

Sitten itse tuohon otsikon aiheeseen. Suosittelemme organisaatioita hillitsemään itseään ja olemaan ottamatta tätä profiilia käyttöön ennen kuin organisaation sisäiset prosessit on mietitty kunnolla. Kun tämän sivun vaihtaa uuteen näkymään, antaa sivun tykkääjille samalla mahdollisuuden lähettää sivun ylläpitäjille viestejä yritystiliin (Direct messages). Näin ollen Facebookista tulee tulevaisuudessa entistä isompi asiakaspalvelukanava, sillä enää viestejä ei tarvitse lähettää ainoastaan julkisesti, vaan yrityksille voi lähettää viestejä myös privaatisti.

Jokaisen yrityksen tulee näin ollen miettiä seuraavat asiat:a) Annetaanko Facebookissa asiakkaiden lähettää privaattiviestejä?
b) Jos annetaan, kuka siitä vastaa ja miten se on koordinoitu sisäisesti.
c) Jos ei anneta, mitä haittaa tästä on. Viestien eston voi siis laittaa päälle, mutta se tulee tehdä erikseen.

Niille, jotka eivät pidä mainospuheista, suosittelen lopettamaan kirjoitukseni luvun tässä kohtaa... :) Mikäli tarvitsette tukea/apua sosiaalisessa mediassa ja sen organisoinnissa, me autamme Zipipopissa mielellämme. Olemme rakentaneet lukuisille yrityksille mm. ohjeistuksia siitä, miten asiakaspalvelun tulisi toimia tehokkaasti Facebookissa.

20. helmikuuta 2012

Sijoitetun pääoman tuotto - Video

Sijoitetun pääoman tuotto (ROI) on ollut viimevuodet sosiaalisesta mediasta käytävän keskustelun keskiössä. Ja jälleen on tehty uusi video missä kyseinen aihe pyritään selvittämään alle kolmessa minuutissa. Onko sosiaalinen median vain ajanvietettä vai onko siellä tilaa myös markkinoinnille, brändäykselle, osallistamiselle, sitouttamiselle?
t. Mikko

13. helmikuuta 2012

Sosiaalisen median ja viestinnän koulutus pienyrittäjille

Olen ollut puhumassa lukuisissa eri tilaisuuksissa, joissa minulta on pyydetty sosiaalisen median koulutusta pienyrittäjille. Nyt olemme sitten päätyneet järjestämään tällaisia tilaisuuksia pitkin kevättä yhdessä Gloryn kanssa. Tervetuloa!Mistä koulutuksessa on kyse? Työpaja on suunnattu pienyrittäjille sekä start up -yrityksille. Koulutus antaa käytännön työkalut, joiden avulla yritys voi pienelläkin markkinointibudjetilla tehokkaasti hyödyntää mediaa sekä sosiaalista mediaa PR- ja viestintäkeinoin, kasvattaa näkyvyyttään sekä lisätä tunnettavuuttaan kuluttajien keskuudessa.
Ensimmäinen työpaja pidetään maaliskuussa ja siitä alkaen kuukauden toisena ja neljäntenä tiistai-iltana. Koulutuspäivien välillä on kaksi viikkoa, jolloin osallistujat työstävät aiheeseen ja omaan yritystoimintaansa liittyviä etätehtäviä.
Täältä löydät lisätietoja.
Tervetuloa siis kaikki pienyrittäjät! Hinta on tehty teille erittäin ystävälliseksi (sillä ymmärrämme, että budjetti voi olla tiukilla) ja en usko että muualta saat tätä kokonaisuutta näin hyvään hintaan.