14. kesäkuuta 2011

Harjoittelussa Zipipopilla osa 1. laskuja ja rikkinäisiä koneita

Tämän viikon maanantaina pääsin vihdoinkin aloittamaan 3 kuukautta kestävän työharjoitteluni Zipipopilla. Ensisilmäyksellä huomasin toimiston järjestyksen muuttuneen ainakin vähän sitten viime käyntini, tosin edelleen on nähtävissä pientä muuton jälkeistä sekasotkua, joka varmaankin korjaantuu ajan kanssa (ainakin jos se on minusta kiinni).
Ensimmäinen päiväni sisälsi melkein liiankin paljon asiaa yrityksen toiminnasta, asiakkaista ja yleisistä käytännöistä, mutta onneksi pääsin samalla myös tutustumaan muihin työntekijöihin paremmin. Lounas Perhossa oli iloinen yllätys, ruoka oli hyvää ja palvelu tasokasta, tänne tulen vielä uudelleenkin ja kaverien kera. Ainoa miinus oli kauhea vesisade töihin paluumatkalla joka kasteli jokaisen siitä huolimatta että sateenvarjokin oli kerrankin matkassa mukana.

Ekasta päivästä jäi käteen hieman sekava mutta yleisesti ottaen hyvä fiilis. Näen horisontissa monta innostavaa projektia joihin toivon saavani osallistua mahdollisimman paljon ja soveltaa koulussa oppimiani taitoja käytännössä tietenkin myös oppien jatkuvasti uusia samalla. Töihin on siis kiva tulla myös huomenna takaisin :)

Tiistai aamu valkeni jo hieman selkeämpänä ja "aamuvirkkuna" ehdinkin töihin yllätyksekseni ensimmäisenä. Alaoven lukko tuotti hieman vaikeuksia, mutta pääsin kuin pääsinkin sisälle ja aamukahvia keittämään. Siivoilin myös hetken aikani kuluksi pohtien samalla kuinka opettaa muutkin työntekijät korjaamaan jälkensä lähtiessään.

Aamupäivän haasteina tänään oli verkkolaskutuksen salojen oppiminen ja vanhoista romuista eroon pääseminen, joka ilmeisesti onkin helpommin sanottu kuin tehty. Nyt vähän ruokaa nassuun ja täydellä teholla tämän projektin kimppuun.

t. Suvi