24. elokuuta 2012

Minä en ole bloggaaja. Oletko sinä?

On useita tapoja tuottaa materiaalia verkkoon. Blogin kirjoittaminen on niistä yksi. Mitä bloggaajaksi tuleminen sitten vaatii? Täytyykö osata uida sosiaalisessa mediassa kuin kala vedessä? Täytyykö uskaltaa sukeltaa blogosfääriin pää edellä ja silmät kiinni? Vastaus on: ei välttämättä. 

Bloggaajaksi ei ehkä synnytä, mutta kenestä tahansa voi tulla bloggaaja. Blogeja kun on monenlaisia. On tekstiblogeja, kuvablogeja ja videoblogeja. Eri tyylisissä blogeissa erilaiset bloggaajat pääsevät tuottamaan erityyppistä sisältöä. Kaikilta bloggaaminen ei kuitenkaan luonnistu. Sosiaalisen median toimistossa työskentelevänä viestinnän ihmisenä en automaattisesti ole hyvä bloggaaja.  

Bloggaamisen aloittaminen ei siis vaadi tiettyä asemaa organisaatiossa tai tietyn alan tutkintoa. Hyvä bloggaaja voi yhtä hyvin tulla organisaation viestinnästä kuin olla vaikkapa maidontuottaja tai insinööri, kuten Valion ja Skanskan blogeissa. Tärkeämpää kuin status on hyvä sisältö ja kiinnostava persoona. 

Bloggaaja organisaation äänenä


Blogi tai yksittäinen blogiteksti on henkilön ääni verkossa. Tämä pätee myös organisaatioiden blogeihin. Bloggaaja nähdään organisaation edustajana, ja parhaimmillaan hän toimii brändin äänitorvena. Tärkeää on sekä yksityishenkilön että organisaation kannalta, että bloggaajat uskovat voivansa tuottaa yleisölleen ja/tai organisaatiolle lisäarvoa blogiteksteillään. Bloggaamisessa ei pääse pitkälle, jos ajatellaan vain omia tarpeita.

Verkko on täynnä blogeja. Vanhoja kuolee ja uusia syntyy jatkuvalla tahdilla. Blogeista tekee mielenkiintoisia ja kiehtovia juuri niiden monipuolisuus. Blogit voivat olla aihepiiriltään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kuitenkin se, mikä tekee blogista kiinnostavan, ei välttämättä synny aiheen omaperäisyydestä. Kiinnostavuus synnytetään ilmaisulla ja intohimolla. Bloggaaminen ei voi olla pakkopullaa. Sitä pitää tehdä aidosta halusta.

Tarvitseeko organisaatiosi apua blogin perustamisessa tai muissa blogiin liittyvissä asioissa? Zipipopin seuraava blogikoulutus järjestetään tiistaina 4.9.2012. Ilmoittautuminen on alkanut ja tarkemmat tiedot löytyvät koulutussivustoltamme.

17. elokuuta 2012

LinkedInin organisaatiotilin perustaminen ja hallinta

Ajattelimme alkaa testaamaan opetusvideoklippien käyttöä blogissamme. Klippien avulla pystymme mielestämme paremmin ja nopeammin kertomaan enemmän ja yksityiskohtaisemmin eri palveluiden ominaisuuksista. Klipit toimivat siis nopeina johdatuksina aiheeseen. Toivottavasti näistä on hyötyä! Ensimmäinen vinkkivideo liittyy LinkedIn-palveluun ja sen organisaatiotilien hallintaan. Organisaatiotilillä tarkoitetaan siis yrityksen omaa tiliä (kuva alla).


Seuraavan Youtube-videoklipin avulla opit
  • lisäämään oman organisaatiosi sähköpostin LinkedIniin
  • ottamaan LinkedIn-organisaatiotilisi haltuun tai löytämään sen ylläpitäjän
  • kutsumaan muita organisaation jäseniä LinkedIn-tilin ylläpitäjiksi.Mikäli LinkedIn kiinnostaa sinua enemmänkin, kannattaa tutustua myös Zipipopin LinkedIn-koulutukseen, joka järjestetään 29.8.2012.

10. elokuuta 2012

Why is a Community Manager so crucial?

When it comes to social media people often forget about the social side and focus too much on the technical solutions; however, this is a mistake since the social elements should be considered before exploring specific tools.

With social media collaboration you are at the end of day enabling a community and a community consists of people; and people don't usually coordinate and act autonomously - at least not initially.

In the same way that you need a Chairman (or Chair as it is sometimes referred to) for conventional meetings and debates, an online community is like an ongoing discussion and therefore you need someone to chair it in order to keep it active and productive.

The role now assigned to such a person is the Community Manager.

What does a Community Manager do in a nutshell? 


A Community Manager guides communities towards more effective engagement and collaboration.

To varying degrees they are the: Chair, Motivator, Content Manager, Judge, and Evangelist.

The roles of a Community Manager

The Community Manager is also responsible for coordinating the Social Media Team that will help deliver the content and support that acts as the glue between the employees, partners, and customers.

Find out more: 


Without assigning a Community Manager role and setting up a social media steering committee (later to be replaced by the Social Media Team) you will invariable struggle to integrate any significant social media strategy into your organization.

Therefore Zipipop is now offering a Community Manager Training School workshop on the 28 August - that inclues advice on Social Media Team building.

So sign up here to join the workshop and find out more about this interesting and critical new role in business.

Or visit our Social Media Training website to see all the workshops on offer:

www.sosiaalisenmediankoulutus.com