26. toukokuuta 2011

Aamiaisseminaarista eväät sisäiseen viestintään!

Super! Aamiaisseminaarimme oli onnistunut: paikalle saatiin 21 sisäisen viestinnän kehittämisestä kiinnostunutta vierasta ja täten saimme salin täyteen (vain yksi paikka jäi vapaaksi). Kiitos kaikille osallistujille!
P1090332
Seminaarissa esiintyi kolme puhujaa, Richard von Kaufmann ja Immo Salo Zipipopista sekä vierailevana puhujana Gustav Jonsson tanskalaisesta Podio Ltd:stä. Richard aloitti seminaarin kertomalla sisäisen viestinnän parhaista käytännöistä, mitä olemme Zipipopissa oppineet ja tutkineet vuosien saatossa. Richard kertoi ennen esitystä pystyvänsä puhumaan asiasta vaikka koko päivän, mutta aikataulua täytyi noudattaa ja tuottajan ominaisuudessa jouduin ikäväkseni toppuuttelemaan, vaikka kaikki olisivat varmasti kuunnelleet esitystä pidempäänkin.
P1090338
Seuraavaksi lavalle astui Immo Salo, jonka vastuuna oli eri palveluiden ominaisuudet sekä yleensä ottaen pilvipalveluiden hyvät ja huonot puolet. Immo aloitti esityksen negaation kautta kertoen kauhukuvia, mitä pilvipalvelut ovat maailmalla aiheuttaneet päätyen kuitenkin siihen, miksi pilvipalvelut ovat tällä hetkellä erinomaisia ja miksi niitä kannattaa suosia.
P1090325
Keynote-puhujaksi olimme saaneet "yrityksen sisäisen Facebookin" Podio Ltd:n Gustav Jonssonin, joka kertoi heidän nimikkotuotteestaan ja mitä kaikkea sen avulla voidaan tehdä. Ja esityksen perusteella voidaan sanoa, että lähes kaikki on mahdollista. Podio taipuu osaavan tekijän kädessä yrityksen vuorovaikutteisesta intranetistä vaikka CRM-järjestelmäksi erilaisten lisäosien avulla, mitä Podion asiakkaat tekevät itsensä ja muiden Podiota käyttävien iloksi.
P1090371
Kaikki esityksen löytyvät jos ei vielä, niin pikapuoliin SlideSharesta, Zipipopin kanavalta.

Noin puolen vuoden päästä olemme järjestämässä uutta seminaaria asiakkaillemme, sen hetken mielenkiintoisimmista aiheista.

T: Pii

23. toukokuuta 2011

Sähköpostikatastrofi hallintaan!

Kuten aktiivisimmat lukijamme ovat varmasti huomanneet, tämän viikon torstaina pidämme asiakkaillemme ilmaisen seminaarin aiheesta sisäisen viestinnän tehostaminen sosiaalisen median välinein. Saamme vieraaksemme Tanskalaisen Podio Ltd:n Gustav Jonssonin, joka tulee kertomaan heidän ratkaisustaan helpottaa "sähköpostikatastrofia" ja tehostaa päivittäistä kanssakäymistä työkavereiden kesken. Sähköpostikatastrofilla tarkoitan sitä sadan sähköpostin mörköä, joka odottaa lähes jokaista aktiivisesti nettimaailmassa työtänsä tekevää ammattilaista päivittäin. Pelkästään postin läpikäymiseen saattaa mennä pari tuntia ja tämän päälle vielä vastaamiset ja reagoinnit. Monet näistä posteista ovat organisaation sisältä tulleita, jotka voitaisiin hoitaa tehokkaammin esim. tässä Podion kaltaisessa työkalussa. Toinen vaihtoehtoinen työkalu on mm. Yammer.

Podio sopii erinomaisesti sellaisiin tilanteisiin, kun asia ei ole kiireellinen ja asia saattaa kiinnostaa muitakin kuin yhtä henkilöä. Pienemmissä organisaatioissa Podiosta voi jopa luoda intranetin korvaajan erilaisilla lisäosilla, jotka laajentavat Podion ominaisuuslistaa. Laajennuksia on tehty tuhansia, joten jokaiselle varmasti löytyy sopivia työkaluja, joilla tehdä Podiosta oman näköinen.

Me Zipipopissa käytämme Podiota tällä hetkellä paitsi viestinnän tehostajana, myös keskitettynä todo-listana sekä pienimuotoisena CRM-tietokantana. Podiosta saa helposti myös Extranet-tyyppisen alustan kutsumalla kumppaniyritykset mukaan omalle alueelleen.

Jos palvelu kiinnostaa enemmän, tässä heidän esittelyvideonsa (lisää videoita Podion Youtube-kanavalla):Sisäisen viestinnän tehostaminen on mielestämme selkeästi tämän vuoden "kuuma peruna" sosiaalisen median saralla ja siksi mekin olemme tästä aiheesta innoissamme kertoneet eri seminaareissa ja jopa TV:ssä itse siihen uskoen.

T: Pii

17. toukokuuta 2011

Ihmetteletkö, miksi et saa töitä? Oletko tsekannut sosiaalisen median profiilisi milloin viimeksi?

Teimme opiskelijoille ja miksei myös muille työnhakijoille pikaisen oppaan liittyen työnhakuun ja sosiaaliseen mediaan. Esitys löytyy alta:
Samalla ilmoitamme, että haemme Zipipopille harjoittelijaa. Ilmoituksemme löytyy esityksen lopusta.

16. toukokuuta 2011

Muutoksenhallinta on aina haasteellista. Lue, miten me siinä onnistuimme!

"Sosiaalisen median hyödyt tullaan huomaamaan etenkin yrityksen sisäisessä viestinnässä", näin olemme puhuneet jo vuoden päivät ja olemme edelleen tätä mieltä. Yritysten ulkoisen vuorovaikutuksen (mm. Facebook, Twitter, blogit, Linkedin) lisäksi kehitämme myös yritysten sisäisiä ympäristöjä. Rakensimme mm. viime vuoden lopulla Työ- ja Elinkeinoministeriön OSKE -hankkeelle yhteistyöympäristön hyödyntäen Yammeria ja n työkaluja. Richard on koostanut tästä 80-sivuisen "How to make a collaboration environment based on yammer and apps" -esityksen SlideShareen, jonka suosittelen katsomaan mikäli aihe kiinnostaa enemmän.

Podio tehostamassa Zipipopin omaa sisäistä viestintää
Kerroimme Facebook-sivullamme muutama viikko sitten, että aloimme käyttää Podiota yrityksemme sisäisessä viestinnässä. Podio on kuin Facebook, mutta yrityksen sisäiseen käyttöön. Siellä voi viestitellä, keskustella ja jakaa linkkejä, kuvia jne. Aikaisemmin olemme käyttäneet vastaavaan viestintään Yammeria, joka on meistä ollut toimiva ratkaisu. Koska työhömme kuuluu myös se, että testaamme erilaisia työkaluja, päätimme ottaa Podion käyttöön, sillä se vaikutti myös lupaavalta.


Vaihto palvelusta toiseen ei koskaan ole helppoa. Voisi kuvitella vaihdon onnistuvan meiltä helposti, onhan muutosten läpivieminen yksi osa meidän tekemistämme sisäisen viestinnän tehostamisprojekteissa. Mutta vaikka kysymyksessä oli oma projektimme, tarvitsimme silti yhteisen "kick offin" ja koulutuksen, jotta siirtyminen toiseen palveluun onnistui kivuttomasti.

Järjestimme Zipipopissa sisäisen palaverin, jossa asiantuntijamme Immo Salo kävi läpi Podion ominaisuudet ja käytön, jonka jälkeen jokainen harjoitteli sen käyttöä itsekseen. Yammeriin käytiin kirjoittamassa viesti, että jatkossa kaikki keskustelu käydään Podiossa. Kukaan ei ole palannut Yammeriin, mitä nyt edelleen muutaman asiakkaan välinen kommunikointi käydään Yammer-kanavassa.

Kokemuksia Podiosta
Muutaman viikon testikäytön perusteella olemme saaneet Podiosta hyviä kokemuksia. Sillä on monta erinomaista ominaisuutta, joita ei ole ollut Yammerissa, kuten:


1) Leadit. Podion oma yksinkertainen liidienkeräämissovellus on meistä erinomainen ja sopii erityisesti pienen organisaation käyttöön.


2) Task-sovelluksella voi lähettää muille tehtäviä ja merkata niitä itselleen. Olemme pitäneet myös tästä ominaisuudesta.

3) Peruskommunikointi onnistuu todella hyvin samaan tyyliin kuin Yammerissa. 


Seminaari sosiaalisen median sisäisistä työvälineistä ensi viikolla
Sitten pieneen tiedotusluontoiseen asiaan: olemme järjestämässä avainasiakkaillemme seminaaria viime vuoden tapaan, jolloin järjestimme yhdessä Borenius & Kemppisen kanssa Facebook-seminaarin. Tuolloin saimme pääpuhujaksi Facebookin Sam Rihanin. Tapahtuma sai niin paljon positiivista palautetta, että päätimme tehdä seminaarin uudestaan, mutta ottaa aiheeksi yrityksen sisäiset työympäristöt. Aihe on tällä hetkellä kovassa nosteessa ja siitä puhutaan paljon. Haluamme näin kertoa "kohkaamatta" mistä on kysymys ja ehkä oikaista joitain väärinkäsityksiä.

Pääpuhujaksi olemme saaneet Podion Gustav Jonssonin. Gustavin lisäksi Richard von Kaufmann Zipipopista jakaa kokemuksiaan: "Best practises in collaborative working" ja Immo Salon aiheena on "Sisäiset yrityssovellukset Suomessa. Arvomme seminaariin muutaman ylimääräisen lipun ja laitamme asiasta lisätietoa Facebook-sivullemme huomenna.

9. toukokuuta 2011

Sosiaalista mediaa hyödyntävä monimediakamppis alkoi tänään

Tänään lähti käyntiin Valion kampanja liittyen kotiruokaan ja ruoanlaittoon. Rautatientorille on pystytetty 150 neliön Valion teltta ja siellä kokataan perjantaihin saakka yötä päivää. Tapahtumaa voi myös seurata livenä netissä ja monessa muussa eri kanavassa (klikkaa kuvaa, niin saat sen näkymään isompana):
Suoraa lähetystä voi seurata osoitteesta: http://valio.fi/kotiruoka/
Tapahtuman reseptit tulevat tänne: http://valio.fi/kotiruoka/
Kampanjan videoklipit tulevat tänne: http://valio.fi/kotiruoka/
Tapahtumaa voi seurata Twitterissä: http://twitter.com/#!/ValioFi
Kuvia tapahtumasta löytyy TwitPicistä: http://www.twitpic.com/photos/ValioFi

Käväisin tänään paikan päällä ja sain haastateltua Joonas Rokkaa (Kehityspäällikkö, Valion Markkinoinnista). Hän valaisee videossa hieman kampanjan taustoja. Vaikka päivä olikin aurinkoinen, tuulta riitti hieman, joten varautukaa pieneen huminaan videossa. :)

Tässä vielä pieni kurkistus tapahtuman kulisseihin:
P1090158
 Kun ruoka on valmistettu, kokit istuvat pöytään nauttimaan luomuruoasta.
Pekka ja Joonas poimivat kysymyksiä facebook-käyttäjiltä.

Valio on Zipipopin asiakas. Tapahtumassa ovat mukana myös Dagmar, SEK ja Valve. 

Zipipop esillä MTV3:n Huomenta Suomessa

Olin tänään aamulla Maikkarin Huomenta Suomessa keskustelemassa sosiaalisesta mediasta yhdessä Taneli Tikan ja Lauri Karhuvaaran kanssa. Videoklippi aiheesta löytyy tuosta alta.

Tämä oli minulle suuri kunnia, sillä en aiemmin ole käynyt vierailemassa Maikkarilla.
t. Helene